Abychom nebyli škodní

Je naprosto pochopitelné, že nikdo neusedá za volant s úmyslem stát se účastníkem dopravní nehody. Nehody jsou přece něčím, co v nejlepším případě znamená jenom ztrátu času, nálady a peněz, co může mít ovšem vliv i na zdraví a klidně i život, a o nic z toho člověk naprosto pochopitelně nestojí. Každý by rád bez problémů dojel do cíle.

Jenže navzdory tomu nejednou k dopravním nehodám a s nimi souvisejícím škodám dochází. A je pochopitelné, že když už je někdo poškozen, byl by rád, kdyby byl aspoň po finanční stránce odškodněn. Kdyby se mu dostalo náležitého odškodnění po autonehodě Poradna odškodnění. A to ať už jde o bolestné, trvalé následky, ztrátu na výdělku během pracovní neschopnosti i po jejím skončení, náhradu nákladů souvisejících s léčením, respektive o odškodnění náležející při úmrtí pozůstalým, ale i o škody na majetku.

dopravní nehoda

Každý z účastníků dopravní nehody, který je touto poškozen na zdraví a tuto nezavinil, má pochopitelně nárok na náhradu škody, a to ať už jde o motoristu, motocyklistu, řidiče, spolujezdce, chodce, cyklistu či účastníka hromadné dopravy.

Ovšem takové odškodnění je individuální záležitostí, jež se stanovuje na základě bodového hodnocení, souvisejícího s lékařským posudkem. A to by měl nejlépe vyplňovat soudní znalec. Protože tu záleží na mnoha aspektech, jež ne vždy dokáže praktický či odborný lékař plně kvalifikovaně posoudit. A je třeba dávat si pozor i na případné krácení odškodného pojišťovnou, která se pochopitelně snaží v podobných situacích ušetřit, co se jenom dá, omezit svá plnění, seč to jenom jde.

pojištění při nehodě

A tak se může leckdo z obětí dočkat i jenom příliš nízkého odškodnění. A to by si pochopitelně neměl nechat líbit. Ovšem domoci se svých vyšších nároků bývá složité. A proto je vždy vhodné vsadit na pomoc od odborníků. Kteří už se postarají o to, aby jejich klient dostal maximum. Aby nedoplácel na nehodu víc, než kolik musí.

Podobné příspěvky